Tijdelijke actie: 10% korting

Krukken

Vernieuwd aanbod!

Actie geldig t/m 31 december 2022.


Na een behandeling of operatie kan het zijn, dat je het advies krijgt om krukken te gebruiken. Krukken zorgen ervoor dat je been tijdens het wandelen minder belast wordt. Hierdoor voel je minder pijn of hindering. Het kan ook zijn dat je krukken nodig hebt om je evenwicht en belans tijdens het lopen te behouden. Ook de duurtijd voor het gebruik van krukken is voor iedereen anders. De arts geeft je hierbij het correcte advies.

Er bestaan verschillende types krukken. Helan Zorgwinkel heeft het gamma krukken vernieuwd en biedt 2 soorten krukken aan:

  • De elleboogkrukken zijn de meest voorkomende krukken. Deze hebben een onderarmsteun en een handvat. 

  • De okselkrukken hebben een handgreep ter hoogte van de handen en je wordt ondersteund onder de oksels.

We zetten de krukken en accessoires op een rijtje.

Ben je groter en heb je behoefte aan een kruk die je wat hoger kan instellen? Dan kunnen de extra lange krukken van Rebotec een oplossing bieden. Deze kunnen een gewicht tot 130 kg aan, en de hoogte van de handgreep is instelbaar tot 108cm. De elleboogkrukken van Days kan je instellen tot een hoogre van 110cm.

Weeg je iets meer, dan is het nodig dat je krukken dit gewicht kunnen dragen. De Invacare Big krukken kunnen gewicht aan tot 150 kg.

Helan Zorgwinkel biedt kleurrijke krukken aan voor kinderen. Deze elleboogkrukken kunnen in hoogte versteld worden en beschikken over een ergonomisch handvat met groot comfort. De handgrepen zijn voorzien reflectoren. Dit vergroot de zichtbaarheid wanneer het donker is. 
Zowel de hoogte van het handvat als de armsteun zijn in hoogte verstelbaar.

Met deze kleurrijke loopkrukken heeft je kind meer bewegingsvrijheid bij een revalidatie, reuma of andere behandeling. 

De okselkruk gebruik je wanneer je de polsen en bovenarmen minder wil belasten en biedt veel stabiliteit. Je plaatst deze loopkrukken onder de okstel waardoor de druk op polsen en handen lager wordt. Vraag je arts welke krukken je het best gebruikt.

Soms kan het voorkomen dat de dop van de krukken versleten is. In dat geval vernieuw je best de krukdoppen om een betere grip op de grondoppervlakte te krijgen. Is de clip van de kruk kapot om de hoogte aan te passen. Dan kan je bij Helan Zorgwinkel een nieuwe bestellen.

Heb je behoeft aan hulp bij het kiezen van de juiste krukken? Kom dan even langs bij Helan Zorgwinkel. Onze klantenadviseurs geven je het juiste advies en helpen je met het instellen van de krukken op de juiste hoogte.