In de kijker

Wandelstokken

Vernieuwd aanbod!

Een wandelstok zorgt voor evenwicht en balans. Ook worden ook de knieën, de rug en de enkels minder belast met een wandelstok. Het is een hulpmiddel om het lopen te vergemakkelijken en om het risico om een val te maken, te verkleinen. Door te steunen op de wandelstok, krijg je meer houvast. Dit zorgt voor verbeterde en veilige mobiliteit.

Soms wilen de knieën niet meer helemaal plooien en heb je een gevoel van onzekerheid. Die onzekerheid kan zorgen voor 'valangst'. Hierdoor kan het zijn dat je wandelen vermijdt, maar dat hoeft dus niet. Het is nét de bedoeling dat je blijft bewegen, zodat jouw conditie niet achteruit gaat. Het is dus een goede stap om een wandelstok aan te schaffen.

Een wandelstok is minder ingrijpend dan een looprek of een rollator en gemakkelijker om overal mee te nemen. Een wandelstok kan je thuis gebruiken of als je op stap bent. Je kan de wandelstok gebruiken als je wat ouder bent, of als je aan het herstellen bent van een operatie of een blessure.

Helan Zorgwinkel heeft het aanbod wandelstokken verruimd. Ontdek het gamma.


Opvouwbare wandelstokken en in hoogte verstelbaar

In hoogte verstelbare wandelstokken

Accessoires

De rubberen doppen aan de onderkant van wandelstokken vervang je best regelmatig voor een goede grip op het grondoppervlak. De stokkikker zorgt ervoor dat je de wandelstok kan hangen aan de tafel. En een polsbandje zorgt er altijd voor dat je de wandelstok dicht bij de hand hebt.