In de kijker: 

BANDAGES EN BRACES

Standaard braces
Verschillende maten
Gratis verzending
Gratis advies in de Helan Zorgwinkels

Een brace (ook wel orthese of spalk genoemd) biedt (tjidelijke) steun aan gewrichten of delen van het lichaam. Door het dragen van een brace, worden gewrichten of lichaamsdelen beperkt in het maken van bepaalde bewegingen. Hierdoor krijgt het lichaamsdeel of gewricht rust en kan het dus sneller herstellen of verlichten van klachten. Een brace of verband kan ondersteunen, stabiliseren, immobiliseren of ontlasten van een lichaamsdeel.

Er zijn braces vrijwel voor alle gewrichten in het lichaam. Denk aan de rug, schouder, nek, pols, heup, vingers en enkel.

In ons nieuw gamma bieden we standaard orthesen aan, in verschillende maten.

NEK BRACE

Een nekbrace zorgt voor pijnverlichting en stabilisatie van de cervicale wervels. In ons gamma hebben we een kleinere en een grotere nekbrace.


RUG EN RIBBEN

Een ribbreuk of rugfractuur kan heel pijnlijk zijn. Een rugbandage of een bandage rond de ribben kan geadviseerd worden door uw arts. In ons aanbod hebben wij de volgende bandages:

 

BEKKEN BRACE

Ideaal om te gebruiken tijdens  zwangerschap

Tijdens een zwangerschap geef je best jouw lichaam extra ondersteuning. Een zwangerschapsband kan jouw zwangerschap comfortabeler maken en zorgt ervoor dat het prettiger is om te bewegen. De band zorgt voor extra steun en vermindert lage rugpijn. Het zorgt er ook voor dat je huid ondersteuning krijgt rond de buik, waardoo de buikhuid minder uitrekt. Hierdoor is de kans op zwangerschap striemen minder groot. Je huid hoeft na de zwangerschap minder te herstellen, waardoor je sneller jouw figuur terugkrijgt. Een bekkenbrace zorgt ook voor een correcte lichaamshouding. 

Deze buikband is met velcro te verstellen. De omtrek van de taille is verstelbaar van 80cm tem 150cm. De buikband is wasbaar, gebruiksvriendelijk en comfortabel.

 

ELLEBOOG - POLS - HAND

BANDAGE

Heb je elleboogklachten? Pijn aan de pols? Of heb je pijn aan een vinger. Dan kunnen de onderstaande braces je helpen om de klachten te verminderen en je gewrichten weer pijnvrij te krijgen. 

Voor elk soort klacht zijn er verschillende braces. Heb je bijvoorbeeld last van een tennisarm, dan is een elleboogbrace die druk uitoefent op uw spieren zeer geschikt. Heb je een ontwrichte elleboog ontwricht, dan heb je een elleboogbrace nodig die uw bewegingen beperkt. Daarnaast zijn er ook speciale elleboogbraces die pijnklachten door artritis verlichten.

Vraag daarom altijd advies aan jouw arts.

 

KNIE BANDAGE

Een kniebrace stabiliseert de knie, biedt knieondersteuning en helpt bij het voorkomen van pijn en slijtage aan het kniegewricht. Hierdoor ervaar je minder pijn en nemen je knieklachten af.  Met een kniebrace kun je weer makkelijker bewegen tijdens het dagelijkse leven of tijdens je favoriete sport. Vraag advies aan jouw arts welke kniebrace past bij jouw klachten. 

 

ENKEL BANDAGE

Een enkelblessure komt vaak voort uit sporten waarbij je veel moet springen of draaien. Denk bijvoorbeeld aan voetbal of basketbal. 
Een enkelbrace of enkelbandage biedt uitkomst wanneer je last hebt van verzwikkingen, zwellingen, overbelasting, instabiliteit van de enkel, gebruik na een zware operatie of gescheurde enkelbanden en wordt voorgeschreven door de arts. Een enkelbrace ondersteunt uw enkel en voorkomt nieuwe blessures. Niet alleen voor herstel maak je dus gebruik van een enkelbrace, maar ook ter ondersteuning van het enkelgewricht.